• We would like to remind our members that this is a privately owned, run and supported forum. You are here at the invitation and discretion of the owners. As such, rules and standards of conduct will be applied that help keep this forum functioning as the owners desire. These include, but are not limited to, removing content and even access to the forum.

    Please give yourself a refresher on the forum rules you agreed to follow when you signed up.

Axe-Fx III 16.00 Beta 12 "Cygnus" Firmware - Public Release Candidate

Status
Not open for further replies.

Johnkenn

Inspired
My hearing is buggered, particularly the high frequencies, but those two clips sound quite different to me. The first (Beta 11) clip sounds fabulous. The second (Beta 12/RC) clip sounds very dark, and is missing all of the top end somehow. Is that just my ears? If so - how can it be, as I can hear enough top end from the first clip, and as they play right after each other, it's a direct A/B comparison. Definitely missing the top end in the second clip.
I know Cliff has been on here saying that nothing has changed with the modeling, but to my ears, these two clips sound VERY different.
Is it possible that something got changed accidentally?
First one I tried after hearing that. No, you’re right the second clip has waaay less treble. I loaded up a Austin Buddy Budda preset and it was pretty bright. Then I soft reset the amp and it was similar to what I heard in the clips. But the eq is reset when you reset the amp. Dial in a little too and pull down the bass and it’s the same
Don’t think those clips have the same eq settings.
 

zafreemusic

Member
My hearing is buggered, particularly the high frequencies, but those two clips sound quite different to me. The first (Beta 11) clip sounds fabulous. The second (Beta 12/RC) clip sounds very dark, and is missing all of the top end somehow. Is that just my ears? If so - how can it be, as I can hear enough top end from the first clip, and as they play right after each other, it's a direct A/B comparison. Definitely missing the top end in the second clip.
I know Cliff has been on here saying that nothing has changed with the modeling, but to my ears, these two clips sound VERY different.
Is it possible that something got changed accidentally?
Can confirm it's not your ears, those two clips definitely sound different. Are you sure all the settings are the same? I noticed the speaker time constant got reset again maybe you changed that? (not sure that could make that much of a difference.) Quickly sitting down to redo my presets I also feel like something sounds different from the last beta.
 

cardinal

Member
I think our B7K is broken. It has very little gain and if I turn the gain past 3 o'clock or so it goes silent. I'll order another one and redo the model.

Thanks! I have some older Darkglass pedals that are broken as well. Maybe it's a thing. The newer production ones seem solid.
 

Mott

Experienced
I loaded up Austinbuddy’s Live Gold Budda preset today and did a soft reset and went “woah that’s different and louder”. Then noticed master volume was at 10 after the reset. Guess that’s where it should have been since I don’t think that’s a MV amp. Had to do some tweaking but got it back under control. Sounds great.
 

Doc Rock

Inspired
Can confirm it's not your ears, those two clips definitely sound different. Are you sure all the settings are the same? I noticed the speaker time constant got reset again maybe you changed that? (not sure that could make that much of a difference.) Quickly sitting down to redo my presets I also feel like something sounds different from the last beta.

I didn't make those clips - they were posted way back on page 4 of this thread by @CipherHost . That's when I noticed the difference, and decided to hold off installing the release candidate on my AFX until you lot had tested it all out. I'm still on Beta 11.
 

DLC86

Fractal Fanatic
My hearing is buggered, particularly the high frequencies, but those two clips sound quite different to me. The first (Beta 11) clip sounds fabulous. The second (Beta 12/RC) clip sounds very dark, and is missing all of the top end somehow. Is that just my ears? If so - how can it be, as I can hear enough top end from the first clip, and as they play right after each other, it's a direct A/B comparison. Definitely missing the top end in the second clip.
I know Cliff has been on here saying that nothing has changed with the modeling, but to my ears, these two clips sound VERY different.
Is it possible that something got changed accidentally?
Maybe a wah block engaged?
 

FractalAudio

Administrator
Fractal Audio Systems
Moderator
My hearing is buggered, particularly the high frequencies, but those two clips sound quite different to me. The first (Beta 11) clip sounds fabulous. The second (Beta 12/RC) clip sounds very dark, and is missing all of the top end somehow. Is that just my ears? If so - how can it be, as I can hear enough top end from the first clip, and as they play right after each other, it's a direct A/B comparison. Definitely missing the top end in the second clip.
I know Cliff has been on here saying that nothing has changed with the modeling, but to my ears, these two clips sound VERY different.
Is it possible that something got changed accidentally?
The Buttery model was REPLACED by a Budda Twinmaster model. Totally different model.
 

Joker

Inspired
The Buttery model was REPLACED by a Budda Twinmaster model. Totally different model.
The previous Buttery model was based on the Budda Superdrive, is that correct? I take it the Superdrive is more of a Plexi type of amp and the new Twinmaster is a Vox type of circuit with a couple of Budda specific twists?
 

DLC86

Fractal Fanatic
@FractalAudio I think theres something wrong with the Dizzy V4 silver 2.
Channel 2 of the VH4 is supposed to be clean-ish and it actually was in previous firmwares, but in this one it has a lot of gain, comparable to ch.3.
So I watched a couple demo videos of the real amp and actually ch2 seems to have the same amount of gain as the model in this last beta. I guess there was something wrong previously then? Or maybe now it's modeled after a different sample of the amp?
 

moshwitz

Inspired
Sup? :cool:

I know there was a post earlier,,but,, the Savage sounds about spot on to me. I owned that amp for years,,and actually sold it to buy my Ultra back in the day. I'm having a chug around on Severe 1 and it sounds great.

MOSHON
DAVE
 

giantslayer

Inspired
Oh ... ok ... well, it sounds different to me. Probably just because of the amp block after it. Or my memory is off ...
Changing the amp that the pedal feeds into does a lot more than people naturally think it would. Years ago, I had an Epiphone Valve Jr, which is a simple, clean amp with just a single volume knob. I used an amp model on my Vox Tonelab for my dirt like a pedal into the front. I did a TON of mods to the Valve Jr. To my surprise, I heard more of a difference in my overdriven tone with the pedal than the base clean tone.
 
Status
Not open for further replies.
Top Bottom