1. We would like to remind our members that this is a privately owned, run and supported forum. You are here at the invitation and discretion of the owners. As such, rules and standards of conduct will be applied that help keep this forum functioning as the owners desire. These include, but are not limited to, removing content and even access to the forum.

    Please give yourself a refresher on the forum rules you agreed to follow when you signed up.
    Dismiss Notice

Axe II spontaneously changes presets?

Discussion in 'Axe-Fx II Discussion' started by quark, Apr 14, 2018.

  1. quark

    quark
    Expand Collapse
    Veteran

    Joined:
    Jun 11, 2009
    Messages:
    530
    Likes Received:
    207
    Location:
    Olympic Peninsula, Wash.
    During a gig last week the axe decided to spontaneously change presets during a song. It switched to an empty preset and I thought it was a cable problem ... never thought to check the preset. Never had this happen before during many years of use and I hoped it was just a random digital glitch but it happened again last night during practice.

    I have a ticket into support and expect to hear from them soon but I thought I'd check on the forum to see if anyone else has run into this problem and what they had to do to fix it.

    The axe is powered up through a Furman P-1800PF, Output 1 went to a CLR also powered through the Furman, Output 2 went to the board. There were no other connections. I've also changed the battery in the Axe about a year ago.

    Any suggestions for trouble shooting?
     
  2. quark

    quark
    Expand Collapse
    Veteran

    Joined:
    Jun 11, 2009
    Messages:
    530
    Likes Received:
    207
    Location:
    Olympic Peninsula, Wash.
    Just a quick note on Fractal Response Time. I sent an email to support about 5 minutes before the original post. They replied back before I had even finished the post. What a company! Their suggestion was to pull and reset the ribbon cables inside the unit and to spin the value wheel once the cables were disconnected. Well see if that did the trick.
     
  3. Tahoebrian5

    Tahoebrian5
    Expand Collapse
    Fractal Fanatic

    Joined:
    Aug 14, 2015
    Messages:
    2,451
    Likes Received:
    1,602
    Location:
    Reno, NV
    Is it hooked to the MFC? Possibly a bad cable? Before I went to faslink I had that happen due to a bad midi cable
     
    ‚ąěFractals likes this.
  4. unix-guy

    unix-guy
    Expand Collapse
    Axe-Master

    Joined:
    Aug 3, 2013
    Messages:
    6,987
    Likes Received:
    3,842
    Location:
    Vacaville, California
    :)
     

Share This Page