1. We would like to remind our members that this is a privately owned, run and supported forum. You are here at the invitation and discretion of the owners. As such, rules and standards of conduct will be applied that help keep this forum functioning as the owners desire. These include, but are not limited to, removing content and even access to the forum.

    Please give yourself a refresher on the forum rules you agreed to follow when you signed up.
    Dismiss Notice

Weird low end whoof spike on preset change! Help

Discussion in 'Axe-Fx II Discussion' started by Billbill, Oct 12, 2018.

  1. Billbill

    Billbill
    Expand Collapse
    Forum Addict

    Joined:
    Mar 13, 2014
    Messages:
    1,323
    Likes Received:
    332
    Ok this sounds confusing and has me boggled. I'll try to explain the best I can.

    Last night I noticed that when changing to a particular preset from only a couple other presets, I get a real quick low end whoof type thing going on out of just one side of my stereo rig (matrix channel A) and the Matrix limit LED quickly flickers once when it happens. I'm thinking it's something going on between just a couple presets. If I switch to a blank slot and go to the preset that is "acting up" it does not happen. Should note that there's no signal in the preset because I use a fairly heavy gate and am NOT playing while I change to this preset. There's something causing a massive spike on the one side (channel A), of my setup. Should also note that I have spillover disabled so that shouldn't have anything to do with it. Not sure what the heck is going on here. Has anyone ever experienced something weird like this before? Please help so I don't blow up one side of my rig. Thx
     
  2. Billbill

    Billbill
    Expand Collapse
    Forum Addict

    Joined:
    Mar 13, 2014
    Messages:
    1,323
    Likes Received:
    332
    Anyone?
     
  3. Billbill

    Billbill
    Expand Collapse
    Forum Addict

    Joined:
    Mar 13, 2014
    Messages:
    1,323
    Likes Received:
    332
    Damn :(
     
  4. Randall d

    Randall d
    Expand Collapse
    Inspired

    Joined:
    Jan 31, 2011
    Messages:
    295
    Likes Received:
    145
    I would recreate the preset manually in a different location to hopefully get rid of this "bug".
     
  5. Billbill

    Billbill
    Expand Collapse
    Forum Addict

    Joined:
    Mar 13, 2014
    Messages:
    1,323
    Likes Received:
    332
    Have u ever heard of something like this happening? You're right, I think it is a bug because it doesn't do it every time only when going from certain presets to this particular preset when it loads it will "whoof" on the right side of my setup. When u say recreate the preset manually you mean reloading all the blocks from default rather than just copying the patch to a different slot?
     
  6. Randall d

    Randall d
    Expand Collapse
    Inspired

    Joined:
    Jan 31, 2011
    Messages:
    295
    Likes Received:
    145
    Yes.
     

Share This Page