Wish VU Meters on Axe-Edit

Discussion in 'Axe-Edit Wishes + Bugs' started by Jean-Pierre Brunod, Dec 27, 2016.

  1. Jean-Pierre Brunod

    Jean-Pierre Brunod
    Expand Collapse
    Inspired

    Joined:
    Mar 12, 2012
    Messages:
    200
    Likes Received:
    83
    Location:
    Rome, Italy, Italy
    Hi all,

    It would be great to have the fantastic VU meters shown on the AXE panel on the Axe-Edit interface, this way one could do preset leveling with the axe-fx meters without having to step toward the axe while in the studio or while tweaking from axe-edit.

    Thanks!
     
  2. stink

    stink
    Expand Collapse
    Motivated

    Joined:
    Nov 1, 2009
    Messages:
    325
    Likes Received:
    154
    +1 I've asked for this feature before.
     
  3. RossE

    RossE
    Expand Collapse
    Motivated

    Joined:
    Jan 30, 2011
    Messages:
    432
    Likes Received:
    175
    Location:
    Texas
    +1 for AX8 Edit
     
    Sofus and improb_driver like this.
  4. jarabuandi

    jarabuandi
    Expand Collapse
    Motivated

    Joined:
    Aug 1, 2013
    Messages:
    393
    Likes Received:
    131
    Location:
    FNQ - Australia
    +1 Would like that feature too.
     
  5. AlGrenadine

    AlGrenadine
    Expand Collapse
    Axe-Master

    Joined:
    Aug 24, 2010
    Messages:
    5,509
    Likes Received:
    4,664
    Location:
    Limoges, France
    +1, definitely needed
     
  6. BillyZeppa

    BillyZeppa
    Expand Collapse
    Veteran

    Joined:
    Dec 24, 2013
    Messages:
    889
    Likes Received:
    278
    Location:
    Vancouver, Canada
    That would be nice, but if it would eat up any dwindling amp modelling resources in the AXFII, i would rather just deal with it, and use meters on the DAW or mixer. The models are king IMO.
     
  7. Rex

    Rex
    Expand Collapse
    Legend!

    Joined:
    Jul 22, 2010
    Messages:
    13,509
    Likes Received:
    5,184
    IIRC, MIDI doesn't support the data speed necessary to give a true VU meter. You'd have to sacrifice the ballistics, and you wouldn't get a true reading.
     
  8. AlGrenadine

    AlGrenadine
    Expand Collapse
    Axe-Master

    Joined:
    Aug 24, 2010
    Messages:
    5,509
    Likes Received:
    4,664
    Location:
    Limoges, France
    It works for tuner, the same data rate is enough for vu meters...
     
    Azael, wcfieldskx and sebastos08 like this.
  9. Rex

    Rex
    Expand Collapse
    Legend!

    Joined:
    Jul 22, 2010
    Messages:
    13,509
    Likes Received:
    5,184
    What are the numbers for that?
     
  10. Gyansistem

    Gyansistem
    Expand Collapse
    Veteran

    Joined:
    Apr 11, 2016
    Messages:
    615
    Likes Received:
    337
    Location:
    ITALY/Macerata
    +1
     
  11. 2112

    2112
    Expand Collapse
    Veteran

    Joined:
    Jun 9, 2009
    Messages:
    759
    Likes Received:
    1,375
    Location:
    Perth, Western Australia
    If possible it would be incredibly convenient.
     
  12. kruzty

    kruzty
    Expand Collapse
    Motivated

    Joined:
    Dec 7, 2009
    Messages:
    281
    Likes Received:
    49
    Location:
    Central Indiana
  13. bread

    bread
    Expand Collapse
    Veteran

    Joined:
    May 9, 2015
    Messages:
    517
    Likes Received:
    261
    Location:
    Sudbury, UK
    I asked for this as well but having the vu meters permanently displayed on the Axe Fx when using Axe Edit.
     
    Perdikament and dr bonkers like this.
  14. AllanH

    AllanH
    Expand Collapse
    Regular

    Joined:
    Sep 3, 2015
    Messages:
    64
    Likes Received:
    26
    Location:
    Denmark, CPH
    +1 That could be so useful.
     
  15. Gyansistem

    Gyansistem
    Expand Collapse
    Veteran

    Joined:
    Apr 11, 2016
    Messages:
    615
    Likes Received:
    337
    Location:
    ITALY/Macerata
    +1
     
  16. Houta

    Houta
    Expand Collapse
    Apprentice

    Joined:
    Nov 11, 2015
    Messages:
    22
    Likes Received:
    9
    Location:
    Buenos Aires, Argentina
    +1
     
  17. dr bonkers

    dr bonkers
    Expand Collapse
    Forum Addict

    Joined:
    Nov 17, 2013
    Messages:
    1,476
    Likes Received:
    1,047
    Location:
    NJ, USA
    +1 pretty please
     
  18. AlGrenadine

    AlGrenadine
    Expand Collapse
    Axe-Master

    Joined:
    Aug 24, 2010
    Messages:
    5,509
    Likes Received:
    4,664
    Location:
    Limoges, France
    It seems about 18 to 20 tuner messages are sent per second (tested on the USB MIDI of the AxeFx)
     
    Rex likes this.
  19. Rex

    Rex
    Expand Collapse
    Legend!

    Joined:
    Jul 22, 2010
    Messages:
    13,509
    Likes Received:
    5,184
    How many bytes/second does it take to transmit a properly-responding VU meter?
     
  20. AlGrenadine

    AlGrenadine
    Expand Collapse
    Axe-Master

    Joined:
    Aug 24, 2010
    Messages:
    5,509
    Likes Received:
    4,664
    Location:
    Limoges, France
    the tuner sysex has the note, string and cents for the tuning and is 10 bytes. For the vumeter only the level is required on 1 byte, so 8 bytes for the sysex.
    at the same rate (20 messages/s) it should be about 160 bytes/s, of course sent only when a button is activated like the tuner...
     

Share This Page