• We would like to remind our members that this is a privately owned, run and supported forum. You are here at the invitation and discretion of the owners. As such, rules and standards of conduct will be applied that help keep this forum functioning as the owners desire. These include, but are not limited to, removing content and even access to the forum.

    Please give yourself a refresher on the forum rules you agreed to follow when you signed up.

Bug? Very low S/PDIF signal with Antelope Synergy Zen Go

shredlocker

New Member
I want to connect my FM3 via S/PDIF to my Antelope Synergy Zen Go but I barely get a signal.

When I'm in the 013 USA IIC+ preset and set the S/PDIF Out Source to Output 1 I get a signal which is -35 dB.
If I change the out source to Output 2 and select to copy output 1 to output 2 there is no signal at all. There is no Output 2 block in the scene.

I've set the clock source on the Zen Go to S/PDIF so that should be fine. I've tried to use a different cable with no luck.
Recording through USB works as expected with correct level.

Am I missing something? I'm don't what else it could be.
 
Last edited:

mr_fender

Axe-Master
What is your preset's level on the OUT 1 block VU Meter? The 0 dB line there should correspond to about -14 dBFS for SPDIF and USB.
 

shredlocker

New Member
The level on the OUT 1 block is between -3 and 0 dB so I would expect the signal to be much higher than it is.
 

mr_fender

Axe-Master
I thought I remember reading somewhere here on the forum that the OUT 1 knob affects the SPDIF level on the FM3, but I can't remember for sure. You might give that a try.
 
Top Bottom