1. We would like to remind our members that this is a privately owned, run and supported forum. You are here at the invitation and discretion of the owners. As such, rules and standards of conduct will be applied that help keep this forum functioning as the owners desire. These include, but are not limited to, removing content and even access to the forum.

    Please give yourself a refresher on the forum rules you agreed to follow when you signed up.
    Dismiss Notice

Still finding level meters a bit confusing..

Discussion in 'Axe-Fx III Discussion' started by andyp13, Aug 24, 2018.

  1. lqdsnddist

    lqdsnddist
    Expand Collapse
    Fractal Fanatic

    Joined:
    May 10, 2013
    Messages:
    4,880
    Likes Received:
    5,109
    Or you could look at things as you were fortunate enough to have the very designer of the product personally respond you your question......
     
    jakbur, ∞Fractals and bradlake like this.
  2. Heath

    Heath
    Expand Collapse
    New here

    Joined:
    Sep 13, 2018
    Messages:
    17
    Likes Received:
    3
    Right, but it still won't solve the internal clipping in out3 coming from in1.

    Lol I saw that...won't mention colors!

    .
     
  3. bradlake

    bradlake
    Expand Collapse
    Axe-Master

    Joined:
    Jul 11, 2012
    Messages:
    5,385
    Likes Received:
    5,147
    Location:
    Chicago/Miami Beach
    eggzackly
     
  4. FractalAudio

    FractalAudio
    Expand Collapse
    Administrator
    Fractal Audio Systems Moderator

    Joined:
    Jul 29, 2008
    Messages:
    12,693
    Likes Received:
    82,599
    It's impossible to clip internally. The output block level meters are intended for use in leveling presets. When routing a signal from Input 1 to Ouput 3 or 4 it's entirely possible for the meters to enter the red zone. This is not an issue. The only place clipping can occur is at the final D/A stage which is indicated by the front panel meter bridge. If the red LEDs light then the D/A is clipping.
     
    NeoSound, ∞Fractals, h.c.e. and 2 others like this.
  5. Heath

    Heath
    Expand Collapse
    New here

    Joined:
    Sep 13, 2018
    Messages:
    17
    Likes Received:
    3
    Ok, got it. Sorry, internally i meant in axe edit in the out3 block level meters. So good, that answer's my question...if those meter levels are way in the red, it's not an issue. I understand its for leveling presets just wanted to make sure i wasn't missing anything.
     

Share This Page