1. Recent events require us to remind our members that this is a privately owned, run and supported forum. You are here at the invitation and discretion of the owners. As such, rules and standards of conduct will be applied that help keep this forum functioning as the owners desire. These include, but are not limited to, removing content and even access to the forum.

    Please give yourself a refresher on the forum rules you agreed to follow when you signed up.
    Dismiss Notice

Standard/ultra replacement display

Discussion in 'Ultra/Std Discussion' started by cobra commander, Dec 22, 2017.

  1. cobra commander

    cobra commander
    Expand Collapse
    Rookie

    Joined:
    Jun 29, 2015
    Messages:
    7
    Likes Received:
    2
    Hi all, new member and axe fx owner here :)

    I just picked up a used standard from a buddy but it looks like the screen got damaged on the way over from the US to the UK. A bar about 1/4 of the screen is totally blank. I spoke with g66 and it seems thwy cant get any more replacement screens.

    Does anyone know if there is another part it cab be replaced with? I'd hate this to be the end of the road for this unit on my first day of owning it :(
     
  2. drwiddly

    drwiddly
    Expand Collapse
    Apprentice

    Joined:
    Aug 30, 2012
    Messages:
    42
    Likes Received:
    7
    A bit of a long shot but it might be worth opening up the Axe and gently removing the ribbon cable that connects the display to the main board, spray a small amount of switch cleaner (Servisol or similar) onto the pins and into the sockets and re-fit the cable (gently so as not to bend the pins!). Give it 10 minutes for all the solvent to evaporate and power back up.
     
    cobra commander likes this.
  3. cobra commander

    cobra commander
    Expand Collapse
    Rookie

    Joined:
    Jun 29, 2015
    Messages:
    7
    Likes Received:
    2
    Thanks for the tip dude, sadly didn’t work. I’ve had confirmation from fractal that they can’t get the screens any more which is a shame :( does anyone have an old(broken) unit out there where I could buy your screen off you?
     
  4. Musikron

    Musikron
    Expand Collapse
    Inspired

    Joined:
    Jan 23, 2017
    Messages:
    196
    Likes Received:
    112
    All this stuff is industrial LEGO. Fractal can’t get it for you, but mouser or digikey can. Look up the model off the actual screen in your unit and find one that matches it.
     
    cobra commander likes this.
  5. cobra commander

    cobra commander
    Expand Collapse
    Rookie

    Joined:
    Jun 29, 2015
    Messages:
    7
    Likes Received:
    2
    Thanks Musikron, i googled the number off the back a few weeks ago and got nothing - but i'll open it up tonight and have a try on the mouser site - i didn't search any specific websites, just google o_O
     
  6. cobra commander

    cobra commander
    Expand Collapse
    Rookie

    Joined:
    Jun 29, 2015
    Messages:
    7
    Likes Received:
    2
    Ok updates for anyone interested or in the same boat as myself ..

    I’ve googled the part numbers on the back of the screen but the only hit I got was a post from 2015 on this forum with someone else asking exactly the same question.

    So.. I did some searching online and found a part which looked like a match - same dimensions, screen resolution, connection type, number of pins etc.

    Sadly this didnt work - the backlight was lit up but the display showed nothing at all. For anyone interested the part was a newhaven nhd-c12864wo-b1tfh#-m so it would appear either the part is not something generic and off the shelf - or I am close with the external spec but have missed something vital in the internal spec of the part.

    Off to do some more googling and see if I can return the part!
     
  7. cobra commander

    cobra commander
    Expand Collapse
    Rookie

    Joined:
    Jun 29, 2015
    Messages:
    7
    Likes Received:
    2
    Ok, I tried a couple of displays off mouser and digikey, looks like the displays are very specific for the standards as none worked.

    Long story shor a friend in Australia managed to get me the last one from the Australian dealer and I've finally got my screen working again!!

    Now I can properly dive in and start learning how to use this thing :D :D :D
     

Share This Page