• We would like to remind our members that this is a privately owned, run and supported forum. You are here at the invitation and discretion of the owners. As such, rules and standards of conduct will be applied that help keep this forum functioning as the owners desire. These include, but are not limited to, removing content and even access to the forum.

    Please give yourself a refresher on the forum rules you agreed to follow when you signed up.

SOLVED: Lights not lighting up when changing presets. MIDI controller only.

shawngs

Member
I use the MFC-101 exclusively as a MIDI controller. Having just updated the software on the MFC as well as on my effects processor, I changed some of the settings and now the appropriate lights don't light up when I change presets. Whenever I push a switch, it stays lit when I change presets, all of the ones that are "off" stay "off". Any suggestions?

Screen Shot 2016-07-15 at 8.07.58 PM.png

Screen Shot 2016-07-15 at 8.08.22 PM.png

Screen Shot 2016-07-15 at 8.08.36 PM.png

Screen Shot 2016-07-15 at 8.08.53 PM.png

Screen Shot 2016-07-15 at 8.09.02 PM.png

Screen Shot 2016-07-15 at 8.09.13 PM.png
 

paranoid

Fractal Fanatic
do you need to send all this with preset change? I only use the mfc with the ax fx but looks like by your screen shots that you have send with preset turned off for all the IA switches, of coarse I am not 100% sure how that works using it for other things, the mfc and the axe fx share that info.
 

paranoid

Fractal Fanatic
are the switches in the correct state upon preset change but the lights do not reflect this state? Now that I think about it I have 2 switches set none axe fx mode for the looper rec, stop play, and those 2 lights don't sync either. this is a good question.
 

shawngs

Member
Yeah, all of the effects are in the correct state. The state is loaded with the Helix preset, not sent from the MFC upon preset change.

The lights were working properly before. Im not sure what I changed.
 

shawngs

Member
I finally figured it out. On the IA Switches Tab, the GBL column needed to be set to "no" instead of "yes."
 
Top Bottom