MFC-101 Mk III issue with constant "Restore? Press ENTER" on every power up

Discussion in 'MFC Discussion' started by rhummellh, Jul 16, 2017.

  1. rhummellh

    rhummellh
    Expand Collapse
    Apprentice

    Joined:
    Mar 21, 2016
    Messages:
    10
    Likes Received:
    3
    I'm constantly having MFC-101 Mk III issue with constant "Restore? Press ENTER" being displayed on every power up. I can't seem to do anything other than hit ENTER which wipes out all my new settings. I don't know why it always does this. I only know as per MFC manual that if you want to do that then hold switch #11 down when powering up. How do I stop this from being displayed after every power up and resetting? I have fw 3.08 loaded.

    Thanks,
    Rich
     
  2. Moke

    Moke
    Expand Collapse
    Fractal Fanatic

    Joined:
    Aug 3, 2011
    Messages:
    2,606
    Likes Received:
    3,078
    Location:
    Hesperia, CA
    My first guess is that your switch #11 is sticking??

    Try cycling the switch a dozen times or so while it is 'Off' and then try powering it up. Repeat that a couple of times maybe?
     
    Ole likes this.
  3. rhummellh

    rhummellh
    Expand Collapse
    Apprentice

    Joined:
    Mar 21, 2016
    Messages:
    10
    Likes Received:
    3
    Thanks Moke,
    I tried that no joy. I was actually playing with one of your presets, Vai live when I read this, lol. I also verified that sw#11 works fine when I have it in a preset, I was able to turn it on and off various times with no issue so I'm thinking that tells me sw#11 is fine. I even disconnected the FASlink and used the separate power supply, no joy there. I will try an reassign sw#11 and then maybe update to 3.09PB and see what happens then.

    Thanks brother!
    Rich
     
    Moke likes this.
  4. Moke

    Moke
    Expand Collapse
    Fractal Fanatic

    Joined:
    Aug 3, 2011
    Messages:
    2,606
    Likes Received:
    3,078
    Location:
    Hesperia, CA
    Man, I was hoping that might do it? Sorry brother, Good luck........:(
     
  5. jakbur

    jakbur
    Expand Collapse
    Motivated

    Joined:
    Nov 18, 2011
    Messages:
    397
    Likes Received:
    171
    Location:
    Madison Wisconsin
    Let us know if that(3.09) worked for you!
     
  6. rhummellh

    rhummellh
    Expand Collapse
    Apprentice

    Joined:
    Mar 21, 2016
    Messages:
    10
    Likes Received:
    3
    No the fw3.09 is working fine but did not fix my issue. Had to do a trouble ticket and will send it in unless someone has the magic cure,lol.
     
  7. jakbur

    jakbur
    Expand Collapse
    Motivated

    Joined:
    Nov 18, 2011
    Messages:
    397
    Likes Received:
    171
    Location:
    Madison Wisconsin
    Thanks for the reply.
    Sorry.
    Fractal will figure it out.
     
    rhummellh likes this.

Share This Page