• We would like to remind our members that this is a privately owned, run and supported forum. You are here at the invitation and discretion of the owners. As such, rules and standards of conduct will be applied that help keep this forum functioning as the owners desire. These include, but are not limited to, removing content and even access to the forum.

    Please give yourself a refresher on the forum rules you agreed to follow when you signed up.

Looper won't come out of Bypass Mode

Surefire641

Member
I was using my AX8 at rehearsal today and wanted to add the looper to an existing preset. I insert it from the panel and when I try to play, the looper will not come out of Bypass. I tried assigning it to a footswitch, to one of the three function switches, and clearing bypass from the panel. It captures the loop I put in, but won't play because the effect still shows bypass. Anyone else having this problem?
 

chris

Legend!
I was using my AX8 at rehearsal today and wanted to add the looper to an existing preset. I insert it from the panel and when I try to play, the looper will not come out of Bypass. I tried assigning it to a footswitch, to one of the three function switches, and clearing bypass from the panel. It captures the loop I put in, but won't play because the effect still shows bypass. Anyone else having this problem?
what firmware version are you on? (Setup, Utility, Status page) this sounds like an old bug that was fixed.
 

iaresee

Moderator
Moderator
Confirmed this is a bug. You can use AX8-Edit to change the bypass state of the looper block as a work around for now.
 

deweime

Member
Have a similar issue not being able to consistently engage the looper.....don't really have ax8 running when playing live so here's hoping that the next firmware upgrade fixes this.
 
Top Bottom