• We would like to remind our members that this is a privately owned, run and supported forum. You are here at the invitation and discretion of the owners. As such, rules and standards of conduct will be applied that help keep this forum functioning as the owners desire. These include, but are not limited to, removing content and even access to the forum.

    Please give yourself a refresher on the forum rules you agreed to follow when you signed up.

FM3 Firmware 1.06 Public Beta 1

Status
Not open for further replies.

marshall2553

Experienced
FYI @BryantP and @Admin M@
  • In preset #8 "Plexi 50W", scene one is still using the wrong amp channel. The scene name is "6550" but the amp block is on channel D which is a 1987X. I assume it should be using channel A, the Plexi 6550.
  • Similarly in preset #17 "AC20 Deluxe", scene four is named "12AX7 Bass" but is using channel D in the amp block which is the "AC20 12AX7 Treble" model. It looks like it should have been saved with channel C.
Preset numbers are ballpark, I don't have them installed in the first bank.
 

Leejean85

New Member
Anyone having trouble opening FM3 edit after uploading the beta firmware?

No more audio buffering, which is great, but not sure if I'm doing something wrong with the FM3 edit.
 

BryantP

Administrator
Moderator
Anyone having trouble opening FM3 edit after uploading the beta firmware?

No more audio buffering, which is great, but not sure if I'm doing something wrong with the FM3 edit.
Double check your ports in FM3-Edit: Settings -> Preferences, General, Ports.

Hit that drop down and see if you have another FM3 Communications Port hanging out.
 

tone

Member
The new factory presets address some issues in the old ones including some presets not having had named scenes, plus a few enhancements and changes to optimize CPU usage. I also slipped in the alternating ping-pong hello delay that I released for the Axe-Fx III last weekend.
where is that?
 

codyraptor

Inspired
Hey @BryantP ...will this now fix the issue with the USB powering the screen and lights? I still have the issue of not being able to plug my usb in until after I power the unit up...and I have to remove it before powering down...otherwise it will power my screen and lights..they all stay lit. Support told me to wait until the next FW update and that was 2 updates ago...still no fix to this. It keeps getting removed from the 'bug' list. Thoughts?
 

BryantP

Administrator
Moderator
Hey @BryantP ...will this now fix the issue with the USB powering the screen and lights? I still have the issue of not being able to plug my usb in until after I power the unit up...and I have to remove it before powering down...otherwise it will power my screen and lights..they all stay lit. Support told me to wait until the next FW update and that was 2 updates ago...still no fix to this. It keeps getting removed from the 'bug' list. Thoughts?
Please contact support for this one: https://www.fractalaudio.com/getting-help/
 

markyd

Inspired

Checking the new v1.06b firmware. This is a preset that didn't work with firmware 1.05, as the FM3 froze while I loaded it. Now, with firmware 1.06 beta, it works perfectly, even if I added a modifier on amp gain + a wha to stress test it ! Two modifiers used to freeze my FM3 in firmware 1.05 : controlling input gain (and other continuous stuff, not switches) in the Amp block, and controlling delay master feedback with envelope. It's not the case anymore, so I'll soon be able to release a few complex presets
Great playing and awesome preset. Mind sharing the preset?
 
Status
Not open for further replies.
Top Bottom