• We would like to remind our members that this is a privately owned, run and supported forum. You are here at the invitation and discretion of the owners. As such, rules and standards of conduct will be applied that help keep this forum functioning as the owners desire. These include, but are not limited to, removing content and even access to the forum.

    Please give yourself a refresher on the forum rules you agreed to follow when you signed up.

Axe-Fx III Firmware Release Version 15.00

boyce89976

Inspired
Possible bug on FW 15.00 Release: on the AC20 12ax7 model I'm getting some digital clipping I wasn't getting before (on other FW's). I've reset the amp block and it's still there. I haven't checked all of my other amps, but have checked the AC20 EF86, Matchless DC30 EF86 and 12ax7, and those are all fine.

My presets are pretty basic since I run a pedalboard in front of the Axe III, so it's literally: 2 inputs (for stereo out of my board), 2 identical amp blocks, 1 cab block and 1 output block.
 

Rafa Diaz

Experienced
What's wrong? Those models sound great to me.
Nothing at all but when you think something is brilliant you just improve it so hey why not as you guys never stop surprising us!

the only thing that does not really convince me with my vox setup is the treble booster which I still find the external slightly better
 

greiswig

Power User
I really like this update a lot. Highs feel more manageable, especially in the Fenders being overdriven. ODS models feel better under the fingers with less gain. The bass seems to feel less "woolly," too.

Thank you!!
 

FractalAudio

Administrator
Fractal Audio Systems
Moderator
Possible bug on FW 15.00 Release: on the AC20 12ax7 model I'm getting some digital clipping I wasn't getting before (on other FW's). I've reset the amp block and it's still there. I haven't checked all of my other amps, but have checked the AC20 EF86, Matchless DC30 EF86 and 12ax7, and those are all fine.

My presets are pretty basic since I run a pedalboard in front of the Axe III, so it's literally: 2 inputs (for stereo out of my board), 2 identical amp blocks, 1 cab block and 1 output block.
What's the first rule?
 

REDD

Fractal Fanatic
Is there a reason why the Citrus Terror doesn't have an Ideal page in the amp block in the editor? Just curious if it was a bug or supposed to not have it. If you come from another amp and you are on Ideal its there but when you switch to authentic it disappears.
 

Dino334

Inspired
Finished my recordings (at least I think so) and said "why not?".....updated to FW15 and this latest is the greatest! Other than adjusting the 20 Hz on the drive's low cut, everything came through sounding awesome! Definitely has a little something over 14 and does not have that lingering low sound that I could not seem to get over in 14. Amazing job and firmware Cliff & Company!! Thanks and Merry Christmas!!
 

unix-guy

Legend!
Is there a reason why the Citrus Terror doesn't have an Ideal page in the amp block in the editor? Just curious if it was a bug or supposed to not have it. If you come from another amp and you are on Ideal its there but when you switch to authentic it disappears.
Have you updated Axe-Edit? Have you run Refresh After Firmware?
 

Tommy Tempest

Power User
Is there a reason why the Citrus Terror doesn't have an Ideal page in the amp block in the editor? Just curious if it was a bug or supposed to not have it. If you come from another amp and you are on Ideal its there but when you switch to authentic it disappears.
I can confirm it's there without the title until you switch off it, then it disappears. AXE Edit updated
 
Top Bottom