• We would like to remind our members that this is a privately owned, run and supported forum. You are here at the invitation and discretion of the owners. As such, rules and standards of conduct will be applied that help keep this forum functioning as the owners desire. These include, but are not limited to, removing content and even access to the forum.

    Please give yourself a refresher on the forum rules you agreed to follow when you signed up.

Axe-Edit III 1.08.05

Michael Pickens

FAS Software Engineer
Fractal Audio Systems
Moderator
Axe-Edit III 1.08.05 is now available via auto-update or from our website:

https://www.fractalaudio.com/axe-fx-iii-edit/

RELEASE NOTES

VERSION 1.08.05
DECEMBER 17, 2020

Current Axe-Fx III Firmware Version: 15.00
SYSTEM REQUIREMENTS
  • Mac version requires OS version 10.7 or newer
  • Windows version requires Windows 7 or newer
  • Minimum firmware version 3.02

NEW IN THIS VERSION

* Corrected AMP block "Ideal" page "Citrus Terrier".

* Corrected the display of the SCENE MIDI block values when switching scenes.
 

FlyInverted

Member
I had a couple of crashes today after updating Axe Edit and the new 15 firmware. Axe Edit just froze. All the blocks disappeared from the edit screen and the application froze. It happened 3 times. Each time I restarted my PC and the Axe Fx 3. I updated the USB software and Axe Edit seems to be holding steady so far. If it happens again I will screen shot it.
 

unix-guy

Legend!
I had a couple of crashes today after updating Axe Edit and the new 15 firmware. Axe Edit just froze. All the blocks disappeared from the edit screen and the application froze. It happened 3 times. Each time I restarted my PC and the Axe Fx 3. I updated the USB software and Axe Edit seems to be holding steady so far. If it happens again I will screen shot it.
Was the Axe Fx itself still working? What was your preset CPU level?
 

FlyInverted

Member
The Axe Fx 3 was fine. Not sure about the CPU load. I’ll add that to my list of things to check if it happens again. I usually run between 50 and 70% depending on the preset. Hopefully the new USB driver solved the issue since the crash didn’t happen again after installing it.
 

FlyInverted

Member
It happen again once tonight. The CPU load was normal. Around 50%. The Axe FX 3 unit continues to function. The block graphics disappear and it freezes. I cant click on anything. And obviously, everything I'm working on is lost.
 

unix-guy

Legend!
It happen again once tonight. The CPU load was normal. Around 50%. The Axe FX 3 unit continues to function. The block graphics disappear and it freezes. I cant click on anything. And obviously, everything I'm working on is lost.
It happened to me actually the other night. My presets run high - usually closer to 80%.

I do occasionally have Axe-Edit stop responding and restarting it fixes the problem.

The thing where the blocks and some grid lines disappear has only happened a few times since having the Axe Fx III for 2+ years.
 
Top Bottom