1. We would like to remind our members that this is a privately owned, run and supported forum. You are here at the invitation and discretion of the owners. As such, rules and standards of conduct will be applied that help keep this forum functioning as the owners desire. These include, but are not limited to, removing content and even access to the forum.

    Please give yourself a refresher on the forum rules you agreed to follow when you signed up.
    Dismiss Notice

Axe-Edit III 1.00.12

Discussion in 'Axe-Edit III' started by Michael Pickens, Jan 17, 2019.

  1. Michael Pickens

    Michael Pickens
    Expand Collapse
    FAS Software Engineer
    Fractal Audio Systems Moderator

    Joined:
    Aug 29, 2013
    Messages:
    601
    Likes Received:
    2,318
    Axe-Edit III 1.00.12 is now available via auto-update or from our website:

    https://www.fractalaudio.com/axe-fx-iii-edit/

    RELEASE NOTES

    VERSION 1.00.12
    JANUARY 17, 2019

    Current Axe-Fx III Firmware Version: 2.05

    SYSTEM REQUIREMENTS
    * Mac version requires OS version 10.7 or newer
    * Windows version requires Windows 7 or newer
    * Minimum firmware version 2.05

    NEW IN THIS VERSION

    * Corrected the "CS Per Scene" page in the CONTROLLERS section.
     
  2. bradlake

    bradlake
    Expand Collapse
    Axe-Master

    Joined:
    Jul 11, 2012
    Messages:
    5,121
    Likes Received:
    4,680
    Location:
    Chicago/Miami Beach
    Michael you're on a roll now ! thanks
     
  3. Tom Morris

    Tom Morris
    Expand Collapse
    Veteran

    Joined:
    Nov 2, 2016
    Messages:
    887
    Likes Received:
    627
    Location:
    Florida
    Geebuss Thanks for always being on top of things.
     
  4. Gregmang

    Gregmang
    Expand Collapse
    Forum Addict

    Joined:
    Dec 7, 2012
    Messages:
    1,786
    Likes Received:
    1,348
    Thank you Sir !
     
  5. APOGEE123

    APOGEE123
    Expand Collapse
    Veteran

    Joined:
    Feb 23, 2012
    Messages:
    750
    Likes Received:
    336
    Location:
    M-assholechusetts
    Still having no luck saving (preset names). can anyone confirm this is an issue... it shows up on the main preset editing page but when you go the preset selection page its not there....
     
  6. hedua

    hedua
    Expand Collapse
    Inspired

    Joined:
    Nov 21, 2011
    Messages:
    187
    Likes Received:
    40
    Location:
    Madrid
    Muchas gracias...
     
  7. Raca

    Raca
    Expand Collapse
    Veteran

    Joined:
    Jan 9, 2009
    Messages:
    806
    Likes Received:
    101
    Location:
    Paris, France
    Did you try the refresh button?
    Top right on the preset picker window.
     
  8. APOGEE123

    APOGEE123
    Expand Collapse
    Veteran

    Joined:
    Feb 23, 2012
    Messages:
    750
    Likes Received:
    336
    Location:
    M-assholechusetts
    It seems to be working at the moment thanks
     
  9. Phantomrider

    Phantomrider
    Expand Collapse
    New here

    Joined:
    Oct 22, 2017
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    having an issue when selecting a menu the submenu shows up on a different monitor.
    It never did this before the update and ax8 edit doesn't do it.
     
  10. rodzimguitar68

    rodzimguitar68
    Expand Collapse
    Fractal Fanatic

    Joined:
    May 19, 2012
    Messages:
    2,488
    Likes Received:
    1,899
    Location:
    Akron, OH
    I am using an iMac. I find it difficult to use the new phase alignment graph to align 4 speaker IRs.

    It seems to be more of an issue with the cab slot #2 but that could be placebo. If I left click and hold, and then drag, to move the knob, when I’ve positioned the IR how I want it, and let go of the left mouse button, the IR reverts to its position where I began attempting to move it.

    It feels like the mouse is still holding the knob, so if I move my mouse to the next cab rotary knob, the changes I had been making are being overwritten or affected, if that makes sense.
     
  11. iaresee

    iaresee
    Expand Collapse
    Moderator
    Moderator

    Joined:
    Jul 1, 2009
    Messages:
    11,396
    Likes Received:
    10,456
    Location:
    Bay Area, CA
    Try: Settings > Preferences. Under the General section set Knob Mode to Linear Knob Mode (so you move your mouse up and down after grabbing the knob instead of trying to "rotate" the knob). And then set Mouse Wheel to Disable mouse wheel/scroll action -- the magic mouse has a tendency to "spin" the controls and interactions and this stops that from happening.
     
    rodzimguitar68 likes this.
  12. REDD

    REDD
    Expand Collapse
    Forum Addict

    Joined:
    Mar 1, 2012
    Messages:
    1,657
    Likes Received:
    1,380
    Location:
    Missouri USA
    Anyone have this Axe-Edit version? I was going back to 2.5 firmware to compare some more and the link to this takes me to the newest Axe-Edit. Thanks
     
  13. h.c.e.

    h.c.e.
    Expand Collapse
    Veteran

    Joined:
    Dec 21, 2015
    Messages:
    876
    Likes Received:
    750
    Location:
    San Francisco
  14. REDD

    REDD
    Expand Collapse
    Forum Addict

    Joined:
    Mar 1, 2012
    Messages:
    1,657
    Likes Received:
    1,380
    Location:
    Missouri USA

Share This Page