• We would like to remind our members that this is a privately owned, run and supported forum. You are here at the invitation and discretion of the owners. As such, rules and standards of conduct will be applied that help keep this forum functioning as the owners desire. These include, but are not limited to, removing content and even access to the forum.

    Please give yourself a refresher on the forum rules you agreed to follow when you signed up.

ALL BYPASS blocks the signal (FX8)

Jurek

New here
I am asking forum players for help again:
My FX8 in the ALL-BYPASS mode blocks the signal, and the amplifier is silent in this mode
(4CM method, serial effect loop).
The ALL-BYPASS mode should, after all, allow pass the signal in an unchanged form from the guitar to the input of the amplifier, is the basic True-Bypass feature!
I noticed that the blockade is taking place within POST-BYPASS, because the PRE-BYPASS mode works correctly.
Does anyone have an idea??
Any help or suggestions will be much appreciated.
 
Last edited:

Jurek

New here
Is your amp FX Loop turned on?
My amplifier is Fender HotRod,
here a simple serial loop has been used, which is permanently active.
(After inserting the jack plug into the Return socket, the amplifier will fall silent.
If the other end is inserted into the Send socket, everything is back norm)
 

Jurek

New here
I do not have a problem with the sound.
I mean, if in a 4CM configuration
I will turn on the (POS) TRUE-BYPASS
(or ALL), the amplifier stops,
as with the tuner turned on.
In the instructions however he writes,
that in this moment all effects
and in general the whole FX8 is omitted,
and the signal from the guitar goes directly to the amplifier.
So only guitar and amplifier are playing.
Meanwhile, there is silence :)
And maybe this is normal?
I attach the wiring diagram4CM.png
 
Top Bottom